当前位置: 主页 > 外语考试网 > 成人英语三级 > 题库练习

成人英语三级考试黄金冲刺题及答案(10)

  • 时间:2018-08-29 12:55
  • 作者:建筑小编
  • 点击:
  • 考试真题
摘要:成人英语三级考试黄金冲刺题及答案小编已经准备好了,快来练习吧!

三、完型填空(31-40)

  After 20 years of marriage, a husband may still not understand his wife. How is it that she is never at a ___31___ for words? How can she recall the names of a couple they met on holiday years ago? Now we know ___32___ to tell him: it's her brain.

  Although there are obviously cultural reasons for the differences in emotions and behavior, recent breakthrough research reveals that the root of many puzzling differences between men and women may ___33___ in the head. Men's and women's brains ___34___ much in common, but they are definitely not the same ___35___ size, structure or insight. Broadly speaking, a woman's brain, like her body, is ten to fifteen percent smaller than a man's, ___36___ the regions dedicated to language may be more densely packed with brain cells.

  Girls generally speak earlier and read faster. The reason may be ___37___ females use both sides of the brain when they read. In ___38___, males rely only on the left side.

  At every age, women's memories top men's. They have a greater ability to associate names with faces than men do, and they are ___39___ at recalling list. The events people remember best are those that an emotion is attached to. Since women use more of their right brains, which process emotions, they may do this automatically.

  While we don't yet know what all these findings imply, one thing is ___40___: male and female brains do the same things, but they do them differently.

  31. 请选择最佳答案填入( )。

  A. slip

  B. puzzle

  C. loss

  D. failure

  答案:C

  解析:本题考查固定搭配。短语at a loss for words表示“茫然而语塞”。

  32. 请选择最佳答案填入( )。

  A. what

  B. how

  C. when

  D. where

  答案:A

  解析:从后面的It‘s her brain可知,空格处应填的词能够引导的是名词性短语,选项中可以引导名词性短语或从句的只有what.而how引导方式状语从句;when引导时间状语从句;where引导地点状语从句。

  33. 请选择最佳答案填入( )。

  A. hide

  B. set

  C. fix

  D. lie

  答案:D

  解析:本题考查固定搭配。选项中的 lie有“存在,在于”的意思,在表达“原因在于……”的时候经常与in连用,构成固定搭配。

  34.请选择最佳答案填入( )。

  A. have

  B. share

  C. divide

  D. store

  答案:A

  解析:本题考查固定搭配。短语have something in common表示“有共同点”,此处指的是男女的大脑大部分都一样。

  35. 请选择最佳答案填入( )。

  A. in

  B. at

  C. with

  D. for

  答案:A

  解析:本题考查介词的用法。选项中in多指“在某点上,就某一点来说”;at多指“在某一程度上”;with一般表示伴随的状态;for表原因。这里显然指的是“就男女大脑的大小、结构和观察力来说绝对不同”,

  36.请选择最佳答案填入( )。

  A. yet

  B. hence

  C. thus

  D. then

  答案:C

  解析:从上文来看,本句是由上文得出的结论,选项C. thus有“因此,于是”的意思,表结果,符合题意。yet:仍,至今;hence:因此,从此;then:当时,然后。

  37. 请选择最佳答案填入( )。

  A. which

  B. who

  C. that

  D. why

  答案:C

  解析:表语从句的引导词。名词reason做主语时,后面的表语从句表示原因时要用that引导。

  38. 请选择最佳答案填入( )。

  A. fact

  B. contrast

  C. addition

  D. consequence

  答案: B

  解析:本题考查固定搭配。选项中in fact:实际上;in contrast:相反;in addition:此外;in consequence:因而,由于……的缘故。这里是把男女进行比较,而且前后文所述情况相反,故选B项。

  39. 请选择最佳答案填入( )。

  A. shier

  B. better

  C. keener

  D. easier

  答案:B

  解析:本题考查对文章的理解。这里是在对男女的记忆力进行比较,前文已经说过女人在记名字方面比男人强,这句话承接上文,我们可以推断出:女人的记忆力比男人强。故选B.

  40. 请选择最佳答案填入( )。

  A. important

  B. mysterious

  C. special

  D. clear

  答案:D

  解析:本题考查对文章大意的理解。句首的while含有“对比,相反”的意思,因此主句应该表达的含义与前面的“尚不清楚”相反,即“清楚的(lear)

成人英语三级考试黄金冲刺题及答案(10)

历年成人英语三级考试题型】 | 【报名流程
欢迎加入成人英语三级交流群:479722808成人英语三级考试黄金冲刺题及答案(10)

本文链接:http://waiyu.kaoshib.com/cryy3/tklx/74783.html

(责任编辑:建筑小编)

分享到: 更多